Pogosta vprašanja

Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja

Vse nosilce za kolesa Hapro bo treba po prejemu v večji ali manjši meri sestaviti. To počnemo iz trajnostnih razlogov. Potrdili smo se, da nosilce za kolesa zapakiramo čim bolj kompaktno, s čim manj zraka. Zato potrebujemo tudi manj embalažnega materiala ter zavzamemo manj prostora med transportom.

Poleg tega je zelo pomembno tudi to, da med transportom ustrezno zaščitimo svetlobne enote nosilcev koles. Ne glede na to, kateri nosilec za kolesa Hapro kupite, boste morali vedno namestiti luči.

Na srečo smo poskrbeli, da lahko naše nosilce za kolesa enostavno sestavite sami s pomočjo preglednega priročnika. V primeru, da je sestavljanje še vedno uganka, smo za vse naše nosilce za kolesa posneli enostavne video posnetke, v katerih lahko sledite postopku sestave korak za korakom. Priročniki ter pripadajoči videoposnetki za sestavo in namestitev na vlečno kljuko, so na voljo na straneh vsakega nosilca za kolesa.

Razlika med 7- in 13-polno povezavo je v tem, da imajo nosilci za kolesa s 13-polno povezavo dodatne funkcije, kot npr. delujoče vzvratne luči ali zadnje meglenke.

Skoraj vsi nosilci za kolesa Hapro so nagibni ter imajo nagibni kot 59°-79°, (odvisno od modela nosilca za kolo). V večini avtomobilov, je mogoče odpreti prtljažnik, ne da bi odstranili nosilec za kolesa z vlečne kljuke. Žal tega ni možno zagotoviti za vsako vozilo.

Največja obremenitev nosilca za kolesa Hapro je 30-60 kg (odvisno od modela nosilca za kolesa). Obremenitev vlečne kljuke, ki jo predpiše proizvajalec avtomobila nikoli ne smete preseči. Za natančno dovoljeno težo glejte potrdilo o registraciji vozila ali priročnik za uporabo.

Hapro ima široko paleto nosilcev za kolesa. S Hapro družinskim nosilcem, Hapro Atlas Active, lahko prevažate do štiri kolesa. Zaupanja vreden Hapro Atlas Premium je primeren za prevoz do treh koles. S Hapro Atlas XFold pa lahko prevažate vsaj 2 kolesi.

Izbira vrste nosilca za kolesa je odvisna od števila koles, ki jih želite prevažati. Teže koles, ki jih želite prevažati in ali potrebujete 7 ali 13 polni vtikač.